Welkom op Fietsbeklimmingen.nl

Ha!

Welkom op mijn website. Mijn naam is Maarten Lans en in 2013 ben ik gestart met fietsbeklimmingen.nl.

Fietsbeklimmingen is ontstaan uit mijn passie voor de wielersport en met name het tegen een berg opfietsen. Wat mij betreft het mooiste onderdeel van wielrennen. Voordat ik een berg beklim wil ik altijd zo goed mogelijk voorbereid zijn en zo veel mogelijk van een berg weten: waar begint de klim, hoe loopt de route, wat zijn de stijgingspercentages, etc.

Op fietsbeklimmingen.nl ben ik toen begonnen met het plaatsen van alle informatie over beklimmingen die de moeite waard zijn in 1 handig overzicht. En zoals dat dan gaat met hobby’s, is ook deze uit de hand geëscaleerd. Naast mijn favoriete beklimmingen, deel ik hier ook alles wat ik tof & mooi vind aan het wielrennen.

Mijn eerste fiets

Na zere knieën van het hardlopen kocht ik in 2008 een oker gele Koga Myiata uit de jaren 80 met blauw stuurlint via Marktplaats. Liefde op het eerste gezicht. Helmloos en gestoken in een wijde korte broek maakte ik mijn eerste fietsrondjes in en rond Nijmegen. Grinnikend om de groepen mannen in strakke pakjes op hun veel te dure wielrenfietsen.

Mijn eerste berg

In 2011 stond mijn eerste berg op het programma: de Mont Ventoux beklimmen met vrienden. Een jaar lang voorbereiden en we waren we met z’n allen bevangen door de wielerkoorts. Binnen dat jaar transformeerde ik naar topfit, trainde ik ineens op hartslag, verruilde ik mijn oude Koga voor een gloednieuwe te dure Bianchi en ging ook ik gekleed in zo’n strak pakje met bijpassende helm.

Vele bergen en toertochten verder fiets ik nu mijn trainingsrondjes in en om Eindhoven. Neem gerust contact als je vragen of opmerkingen hebt via Linkedin.com/in/maartenlans of je vind mij op Strava.

Vriendelijke groet,

Maarten