Fietsbeklimmingen.nl is een website met informatie en handige tips die je helpen bij je voorbereidingen voor het beklimmen van de mooiste bergen met de fiets.

Fietsbeklimmingen is nieuw en in ontwikkeling. De website is sinds 2013 in de lucht en wordt langzamerhand uitgebreid.


Wie zit er achter Fietsbeklimmingen.nl?

Fietsbeklimmingen wordt met veel plezier gerund door mij, Maarten Lans (35), marketeer bij TECH-TO-MARKET en sportieve wielrenner. Fietsbeklimmingen is mijn speeltuin waar werk en passie samenkomen.

 

Mijn eerste fiets

Na zere knieën van het hardlopen kocht ik in 2008 een oker gele Koga Myiata uit de jaren 80 met blauw stuurlint via Marktplaats. Liefde op het eerste gezicht. Helmloos en gestoken in een wijde korte broek maakte ik mijn eerste fietsrondjes, grinnikend om de groepen mannen in strakke pakjes op hun te dure wielrenfietsjes.

 

Mijn eerste berg

In 2011 stond mijn eerste berg op het programma: de Mont Ventoux beklimmen met vrienden. Een jaar lang voorbereiden en we waren we met z’n allen bevangen door de wielerkoorts. Binnen dat jaar transformeerde ik naar topfit, trainde ik ineens op hartslag, verruilde ik mijn oude Koga voor een gloed nieuwe te dure Bianchi en ging ook ik gekleed in zo’n strak pakje met bijpassende helm.Alpenbrevet

De beklimming van de Ventoux was een prachtige ervaring en dat smaakte naar meer. Na de Ventoux volgde in 2012 een nieuwe uitdaging in de vorm van de Tour for Life en de Stelvio.

In 2013 stonden de Pyreneeën op het programma, keerde ik terug naar de Ventoux voor de Ven2-4cancer en heb ik meegedaan aan het Alpenbrevet.

Mijn trainingsrondjes fiets ik in en om Nijmegen gestoken in het mooie frisgroen van Cycling Team Kelme Nijmegen.


Waarom fietsbeklimmingen.nl?

fietsbeklimmingen

Fietsbeklimmingen is ontstaan uit mijn passie voor de wielersport en met name het tegen een berg opfietsen. Voordat ik een berg opfiets wil ik altijd zo goed mogelijk voorbereid zijn en zo veel mogelijk van een berg weten: waar begint de klim, hoe loopt de route, wat zijn de stijgingspercentages, etc.

Op fietsbeklimmingen.nl plaats ik alle informatie over beklimmingen die de moeite waard zijn in 1 handig overzicht.

 

Contact

Heb je vragen, opmerkingen, handige tips, dan ben ik het makkelijkst bereikbaar via twitter @maartenlans of Linkedin.com/in/maartenlans.